
Vinbärskaka
8-10 bitar
200 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl gräddfil
rivet skal och pressad saft av 1 citron
150 g vinbär
Topping
50 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
250 g Kesella
vinbärsklasar
2 1/2 dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl gräddfil
rivet skal och pressad saft av 1 citron
150 g vinbär
Topping
50 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
250 g Kesella
vinbärsklasar
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Rör smör och socker vitt och pösigt i en bunke. Rör ner äggen ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner i äggsmeten. Tillsätt grädd?l och citron. Smörj och bröa en rund form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Bred ut hälften av smeten i formen. Fördela hälften av vinbären på. Bred på resten av smeten och häll på de resterande vinbären. Tryck till lätt. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 45 min. Låt kakan svalna. Rör smör och florsocker vitt och pösigt. Tillsätt 1 msk Kesella och rör toppingen slät. Rör försiktigt ner resterande Kesella. Bred toppingen på kakan och lägg på rikligt med vinbärsklasar.
Hej! Vilken fin blogg du har! Hängaren har jag köpt på Vita Hem i Stockholm, vet tyvärr inget märke!
SvaraRaderaHoppas du får en fin helg! Kram M
Vilket snabbt svar. Tack! Undrar om man kan handla via mail...
SvaraRadera