fredag 16 juli 2010

Vinbärskaka



Dagens vinbärsskörd.




Vinbärskaka

8-10 bitar

200 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl gräddfil
rivet skal och pressad saft av 1 citron
150 g vinbär

Topping
50 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
250 g Kesella
vinbärsklasar

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Rör smör och socker vitt och pösigt i en bunke. Rör ner äggen ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner i äggsmeten. Tillsätt grädd?l och citron. Smörj och bröa en rund form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Bred ut hälften av smeten i formen. Fördela hälften av vinbären på. Bred på resten av smeten och häll på de resterande vinbären. Tryck till lätt. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 45 min. Låt kakan svalna. Rör smör och florsocker vitt och pösigt. Tillsätt 1 msk Kesella och rör toppingen slät. Rör försiktigt ner resterande Kesella. Bred toppingen på kakan och lägg på rikligt med vinbärsklasar.


2 kommentarer:

  1. Hej! Vilken fin blogg du har! Hängaren har jag köpt på Vita Hem i Stockholm, vet tyvärr inget märke!

    Hoppas du får en fin helg! Kram M

    SvaraRadera
  2. Vilket snabbt svar. Tack! Undrar om man kan handla via mail...

    SvaraRadera